Го сакaше него, но тој замина со друга...

08/07/2013 22:09

Го сакаше... го сакаше повеќе од сите правеше се за да биди тој среќен.Секој ден го сакаше повеќе и повеќе, а тој кога ја сакаше кога не ја сакаше...Неа ја болеше то што незнаеше дали ја сака тој или не...болно е кога едната страна сака а другата не..Ја болеше срцето кога ќе помислеше дека можеби тој не ја сака, но тоа не ја болеше толку колку што ја здоболи кога свати дека тој е со друга...срцето му се докрши, му беше сеедно дали е жива или е мртва.Кога ќе заспиеше цела постела му беше водена од тоа што плачејќи заспиваше.Таа очекуваше се од него ама дека ќе му го направи најлошото во животот и ќе замине со некоја тоа ни најмалку не го очекуваше од него...тоа е љубовта некогаш среќна и нежна а некогаш тажна и груба !

 

Текст: Д.К